Supanje je vedno bolj priljubljena poletna aktivnost, ki pa še vedno ni prepričala prav širokega spektra počitnikarjev – omejena je namreč na tiste, ki si lahko opremo privoščijo. Gre za dokaj drage kose, kar je vsekakor ena izmed glavnih pomanjkljivosti te oblike rekreacije. Se investicija, ki jo zahteva opremljena SUP deska, splača? V nekaterih primerih vsekakor, v drugih ne. Na srečo poznamo tudi alternative, ki približajo supanje tistim, ki iščejo cenovno ugodno razvedrilo.

Nakup opreme

Ker je lahko za SUP cena precej visoka, se v nakup opreme praviloma podajajo le tisti, ki supanje že poznajo in bi se radi z veslanjem resno ukvarjali. Takšni kupci bodo brez težav upravičili investicijo, pravzaprav bodo verjetno posegali po nekoliko dražjih izdelkih, saj SUP deska za začetnike ne pride več v poštev.

S tem je za SUP cena tudi dejansko upravičena, saj bodo takšni kupci za svoj denar dobili odlično opremo, predvsem pa odlično izkušnjo pri uporabi nove deske in vesla. Ravno v tej fazi je tudi pravi čas za nakup dodatkov, recimo smernikov za sup. To pa pomeni, da bo investicija morda še višja od pričakovanj – vsekakor gre pripraviti vsaj kakšnega tisočaka, če gre za nakup celotnega kompleta nekoliko naprednejše opreme.

Najem opreme

Da za SUP cena ne bo povzročila trajnega vpliva na denarnico, se včasih splača iskati alternative. To je lahko najem opreme, ki je zelo ugoden. V tem primeru je SUP deska z veslom na voljo za bistveno nižjo ceno kot pri nakupu, pravzaprav so stroški praktično zanemarljivi. Le nekaj deset evrov bo treba odšteti za cel teden uporabe, poleg tega so ponudniki zelo prilagodljivi in ustrežljivi. Najem SUP opreme zagotavlja odlično izkušnjo za tiste, ki se šele spoznavajo s to rekreacijo, saj jim omogoča prav vso zabavo, ne da bi morali za to najprej investirati v drago opremo.